Neapolitańska palarnia Passalacqua uznawana jest za jedną z najlepszych palarni we Włoszech. Z ogromną troską kontrolują cały etap produkcji kawy, dlatego ziarna, które wypalają są sprowadzane jedynie z najlepszych plantacji, w których owoce kawowca zbierane są ręcznie, a nie za pomocą maszyn. Dzięki temu w kawie Passalacqua znajdują się tylko dojrzałe owoce, bez wad.
Palarnia od zawsze jest wierna tradycji neapolitańskiej, nie tylko w przypadku produkcji kawy, ale także w wydobyciu jej klasycznego smaku. Do dziś w palarni Passalacqua przyrządza się espresso w oryginalnej kawiarce neapolitańskiej, która była używany jeszcze przez założycieli.
A skąd pomysł na logo firmy? W 1948r. Samuel Passalacqua postanowił uchwycić zachwyt młodego chłopca po skosztowaniu łyka kawy podczas swojej wizyty w ich fabryce.
OSTATNIO OGLĄDANE

Darmowa dostawa
na terenie Polski

Zwroty
możesz zmienić zdanie w ciągu 14 dni bez podania przyczyny

Less waste
pakujemy tylko przyjaźnie dla środowiska