Bekon w kawie i syropie klonowym

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Bekon w kawie i syropie klonowym

  • 25 min
  • Średni

Opis

Bekon w kawie i syropie klonowym? To naprawdę smaczna przekąska, którą warto spróbować! Znajdzie się ktoś na tyle odważny? Zapraszamy do lektury przepisu.

Kroki

1
Gotowe

Podgrzej piekarnik do 175C.

2
Gotowe

W małej misce wymieszaj dokładnie espresso, syrop klonowy oraz brązowy cukier.

3
Gotowe

Rozłóż bekon równomiernie na blaszce, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.

4
Gotowe

Posmaruj jedną stronę bekonu mieszanką, którą wcześniej przygotowałeś.

5
Gotowe

Piecz w piekarniku przez około 10min. Po tym czasie wyjmij blaszkę i podkręć temperaturę w piekarniku do 200C.

6
Gotowe

Ostrożnie obróć bekon na drugą stronę i posmaruj ją mieszanką z espresso i syropem klonowym.

7
Gotowe

Ponownie włóż bekon do piekarnika, na kolejne 10-15min.

8
Gotowe

Poczekaj, aż bekon chwilę ostygnie przed wyjęciem go z blachy.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
DSC_0046_c
poprzedni
Kawowe ciasteczka z pajęczyną na Halloween
DSC_0279_c
następny
Kawowe blondie z orzechami

Dodaj komentarz