Bezglutenowa bananowa krajanka z sosem kawowym

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ciasto
banan bardzo dojrzałe 3
mąka ryżowa 2 niepełne szklanki
soda oczyszczona łyżeczka
mleko kokosowe płynne z puszki 1,5 szklanki
olej kokosowy 2-3 łyżki
płatki jaglane może być również amarantus 2 łyżki
Polewa
espresso 50 ml
mleczna czekolada 100 g
śmietanka 3-4 łyżki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Bezglutenowa bananowa krajanka z sosem kawowym

Cechy:
    • Średni

    Opis

    Aleksandra Jagłowska po raz kolejny zaskakuje nas swoją kreatywnością! Oto bezglutenowy chlebek, który świetnie komponuje się z sosem kawowo-czekoladowym. Spróbujecie sami!

    Kroki

    1
    Gotowe

    Banany rozgnieś lub zblenduj. Dodaj do tego resztę składników, dokładnie wymieszaj. Masa powinna być półpłynna, całkiem rzadka. Piecz w 180°C przez ok. 30min

    2
    Gotowe

    Espresso połącz z rozpuszczoną mleczną czekoladą oraz śmietanką. Całość gotuj w małym rondelku, aż polewa się zredukuje i nabierze gładkiej gęstej i lśniącej konsystencji. Polej nią ostudzone ciasto. Możesz też posypać ziarnami kakao w czekoladzie.

    Recenzje przepisu

    Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
    IMG_20161112_111138
    poprzedni
    Jabłka pod kawowo-owsianą kruszonką
    ciastka 6
    następny
    Kawowe ciasteczka w polewie czekoladowo-kawowej

    Dodaj komentarz