Bezglutenowa granola kawowa

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

niepalona kasza gryczana 200 g
woda 3 szklanki
banan pół
daktyle 8
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
ziarna słonecznika 1/2 szklanki
nasiona dyni 1/4 szklanki
orzechy dowolne, ulubione 1 szklanka
płatki kokosowe 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Bezglutenowa granola kawowa

Cechy:
    • Średni

    Opis

    Kolejny przepis na granolę! Tym razem bezglutenowa z użyciem niepalonej kaszy gryczanej. Oczywiście nie brakuje kawowego aromatu! :)

    Przepis autorstwa Słodkiej Wróżki.

    Kroki

    1
    Gotowe

    Kaszę opłucz pod bieżącą wodą a następnie zalej ją 3szklankami wody i odstaw na noc. Kolejnego dnia dokładnie opłucz ziarna na sitku i zostaw by odciekły.

    2
    Gotowe

    Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na ok. 10 minut aby zmiękły. Po tym czasie zmiksuj je wraz z bananem i kakao na gładką masę. Wszystkie nasiona i orzechy wymieszaj wraz z kaszą i masą daktylową.

    3
    Gotowe

    Granole przełóżna blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w 180 stopniach przez ok. 40 minut (od czasu do czasu należy pomieszać granole i włączyć termoobieg na kilka minut).

    Recenzje przepisu

    Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
    unnamed
    poprzedni
    Marocchino
    unnamed
    następny
    Charlotte tiramisu

    Dodaj komentarz