Bezglutenowe kawowe ciasteczka brownie

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

jajko
brązowy cukier 50 g
gorzka czekolada 200 g
olej kokosowy można zamiast niego użyć też miękkiego masła 60 g
espresso 50 ml
mąka kokosowa 20-30 g
sól duża szczypta

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Bezglutenowe kawowe ciasteczka brownie

  • 20 min
  • Porcje 11
  • Łatwy

Opis

Szukacie szybkiego przepisu na przepyszne ciasteczka, które idealnie nadadzą się do kawy? W takim razie świetnie trafiliście! Przygotowanie tych ciasteczek zajmuje dosłownie 10 minut, a pieczenie drugie tyle. Przepis został przygotowany przez Aleksandrę Jagłowską.

Kroki

1
Gotowe

Czekoladę rozpuść z solą oraz cukrem, dodaj espresso, miękkie masło, jajo, mąkę i dokładnie, lecz krótko wymieszaj.

2
Gotowe

Na papierze do pieczenia wyłóż po łyżce ciasta (w sporych odstępach). Piecz w 150stp. przez 10-12min.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
IMG_3115
poprzedni
Pudding chia z kawowo-bananowym musem
IMG_3434
następny
Mrożona kawa z kostek

Dodaj komentarz