Blok czekoladowo-kawowy

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

masło 250g
mleko w proszku 400g
mleko 1/2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
kakao 5 łyżek
kawa zbożowa 2 łyżki
herbatniki maślane 200g
bakalie nie są konieczne 120g

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Blok czekoladowo-kawowy

  • 30 min + chłodzenie
  • Średni

Opis

Blok czekolaowo-kawowy to świetny przepis na deser bez pieczenia! Nie dość, że prosty to jeszcze obłędnie smaczny :)

Kroki

1
Gotowe

Masło rozpuść z cukrem i mlekiem. Odstaw na chwile, żeby masa ostygła.

2
Gotowe

Dodaj kakao oraz kawę i dokładnie wymieszaj.

3
Gotowe

Następnie dodaj mleko w proszku i pokruszone 150g herbatników (resztę zostaw na później)

4
Gotowe

Dodaj bakalie i wszystko wymieszaj (najlepiej ręcznie).

5
Gotowe

Przełóż do do keksówki 25 cm (koniecznie wyłożonej papierem do pieczenia) lub do dwóch mniejszych.

6
Gotowe

Wyrównaj i wciśnij resztę herbatników pod skosem. Włóż do lodówki na kilka godzin.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
Espresso romanorh
poprzedni
Espresso Romano
Pączusie4 rh
następny
Serowo – kawowe pączusie!

Dodaj komentarz