Budyń kawowy

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

mleko 2 szklanki
espresso 1 szklanka
cukier 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
żółtko jajka 2 sztuki
masło 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Budyń kawowy

  • 15 min
  • Porcje 4
  • Łatwy

Opis

Budyń kawowy to świetny pomysł na szybki i smaczny deser dal całej rodziny.

Kroki

1
Gotowe

Odlej pół szklanki mleka.

2
Gotowe

Resztę mleka (1,5 szklanki) zagotuj z kawą, cukrem i masłem.

3
Gotowe

Żółtko roztrzep z odlanym wcześniej mlekiem. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.

4
Gotowe

Następnie wlewaj je powoli do wrzącego mleka. Gotuj budyń do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza.

5
Gotowe

Gotowy budyń można podać w miseczkach lub pucharach lodowych.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
7055709235_121a797900_o
poprzedni
Kawa piernikowa
pistachio
następny
Ciasteczka biszkoptowe z czekoladą i pistacjami

Dodaj komentarz