Carmelatte

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

kawa latte 1
syrop karmelowy (ewentualnie likier)
okruchy karmelu do dekoracji
orzechy do dekoracji
kardamon
cynamon

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Carmelatte

  • 5 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Opis

Klasyczne warstwowe latte smakuje zupełnie inaczej z kilkoma kroplami słodkiego karmelu i korzennymi przyprawami. Idealne na długi, zimowy wieczór z książką przy kominku.

Kroki

1
Gotowe

Przyrządź kawę w ekspresie według tradycyjnego przepisu na latte.

2
Gotowe

Na spód szklanki do latte nalej syropu karmelowego, tak, aby utworzył warstwę.

3
Gotowe

Posyp latte orzeszkami i karmelem, karadamonem i cynamonem.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
5662559254_018fba92d0_o
poprzedni
Likier kawowy
Untitled-3
następny
Szybkie domowe lody kawowe

Dodaj komentarz