Ciasto cynamonowo-kawowe

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Składniki na ciasto
roztopione masło pół szklanki
jajka 2
cukier pół szklanki
mąka 2,5 szklanki
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
mleko 1,5 szklanki
sól
Składniki na kruszonkę
roztopione masło pół szklanki
cukier pół szklanki
świeżo zmielona kawa łyżka
cynamon łyżeczka
mąka 2 łyżeczki
Składniki na lukier
cukier puder szklanka
mleko 5 łyżeczek

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Ciasto cynamonowo-kawowe

  • Średni

Opis

Wróciłam i mam dla Was przepis na pyszne cynamonowo – kawowe ciacho, które w smaku przypomina
mi słynne cinnamon roll :) Moim zdanie sprawdzą się idealnie na śniadanie :)

Kroki

1
Gotowe

Piekarnik nagrzewamy do 175 C.

2
Gotowe

Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera i mieszamy aż do połączenia się składników.

3
Gotowe

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej masę.

4
Gotowe

W małej miseczce mieszamy pół szklanki cukru, pół szklanki rozpuszczonego masła, łyżkę świeżo
zmielonej kawy, łyżeczkę cynamonu i 2 łyżeczki mąki.

5
Gotowe

Kruszonką posypujemy obficie wierzch masy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 35 minut.

6
Gotowe

W międzyczasie przygotowujemy lukier - mieszamy 5 łyżeczek mleka ze szklanką cukru pudru.

7
Gotowe

Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika i polewamy lukrem. Smacznego ;)

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
07 Mocha Affogato in Cedele @ The Rail Mall [Upper Bukit Timah Road]07 (Large)
poprzedni
Affogato mocha
Pudding kawowy z tapioką
następny
Pudding kawowy z tapioką

Dodaj komentarz