Espresso brownie w wersji wegan

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

orzechy włoskie 3/4 szklanki
migdały 1/2 szklanki
daktyle medjool drylowane 1 i 1/4 szklanki
kakao w proszku bez cukru 1/2 szklanki
kawa instant 1 łyżka
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
sól odrobina

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Espresso brownie w wersji wegan

  • 15 min
  • Porcje 20
  • Łatwy

Opis

W tych super zdrowych brownies cukier zastępują daktyle medjool, a aromatu dodaje kawa i kakao. Takiej przekąsce – na dodatek w wersji wegańskiej – bardzo trudno odmówić.

Kroki

1
Gotowe

Zmiel orzechy w blenderze na bardzo drobną konsystencję. Przesyp tak uzyskaną mączkę do miski.

2
Gotowe

W ten sam sposób zmiel dokładnie daktyle. Dodaj orzechy do blendera razem z kakao, kawą, ekstraktem waniliowym, przypraw odrobiną soli. Zmiksuj całość aż wszystko dokładnie się wymiesza i całość zacznie się scalać - nie dłużej.

3
Gotowe

Przygotuj blaszkę do pieczenia chleba - wyłóż dno i brzegi woskowanym papierem lub innym zamiennikiem. Przelej mieszankę i dokładnie rozprowadź, dociskając od góry.

4
Gotowe

Wstaw całość do lodówki na 30 minut, żeby się scaliło. Następnie wyciągnij i pokrój w kostkę. Przechowuj w szczelnym opakowaniu, najlepiej w lodówce. Smacznego!

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
8486074459_35397cba00_b
poprzedni
Wegetariańskie chili z nutką kawową
pexels-photo-24178-2
następny
Gorzka czekolada z kawą i prażonymi migdałami

Dodaj komentarz