Frappe z lodami orzechowymi i ciasteczkami amaretii

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

espresso 2 filiżanki
lody orzechowe 400g
mleko 200ml
kostki lodu 10 - 15
orzechy włoskie 50 - 100g
ciasteczka migdałowe 5

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Frappe z lodami orzechowymi i ciasteczkami amaretii

  • 15 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Opis

Włoski miks orzechowo-lodowy łączy w sobie marcepanowe nuty ciasteczek amaretti oraz aromatyczne espresso.

Kroki

1
Gotowe

Przygotuj 2 filiżanki espresso.

2
Gotowe

Kostki lodu wrzuć do blendera, zmiksuj.

3
Gotowe

Dodaj orzechy włoskie i ponownie zmiksuj.

4
Gotowe

Dodaj ciastka amaretti oraz lody i ponownie zmiksuj.

5
Gotowe

Na samym końcu dodawaj stopniowo mleko i espresso, miksuj, regulując przy tym gęstość frappe.

6
Gotowe

Przelej do szklanek lub pucharków. Udekoruj według uznania.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
frappe
poprzedni
Mocne Frappe kokosowe
cherries
następny
Frappe z wiśniami

Dodaj komentarz