Gorzka czekolada z kawą i prażonymi migdałami

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

gorzka czekolada 300g
migdały prażone, dobrze posiekane 1/2 szklanki
kawa instant 1 łyżka

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Gorzka czekolada z kawą i prażonymi migdałami

  • 8 h
  • Porcje 20
  • Łatwy

Opis

Jeżeli uwielbiasz oryginalne, smakowite czekolady od Lindta lub innych producentów i sam(a) chciał(a)byś sobie przyrządzić taki przysmak, ten przepis jest dla Ciebie! Wzbogać zwyczajną gorzką czekoladę o kawę i migdały i zaskocz znajomych domowym przysmakiem.

Kroki

1
Gotowe

Wyłóż deskę do krojenia folią aluminiową i odstaw na bok. Pokrój czekoladę na drobne kawałki i przełóż do niewielkiej miski. Miskę ustaw nad rondelkiem z gotującą się wodą tak, by czekolada się roztopiła. Do roztopionej czekolady dodaj kawy i dobrze wymieszaj. Dodaj migdały i ponownie wymieszaj.

2
Gotowe

Przełóż czekoladowę masę (nie może być zbyt płynna!) na deskę obłożoną folią. Rozprowadź równo, aby utworzyła warstwę o grubości około pół centymetra. Poczekaj, aż wystygnie do końca i wstaw do lodówki, żeby czekolada szybciej się utwardziła.

3
Gotowe

Gotowy blok czekolady połam na mniejsze kawałki i przechowuj w szczelnym opakowaniu. Smacznego!

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
espresso-brownies
poprzedni
Espresso brownie w wersji wegan
14546222862_684d35df78_o
następny
Kawowe lody na patyku

Dodaj komentarz