Granola kawowo-bananowa z orzechami

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

banan 1 duży
miód 2-3 łyżki
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
płatki owsiane 1,5 szklanki
ulubione orzechy, pestki 3/4 szklanki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Granola kawowo-bananowa z orzechami

  • 45 min
  • Łatwy

Opis

Nie macie pomysłu na śniadanie? Własnoręcznie przyrządzona granola jest najlepszym rozwiązaniem! Autorką przepisu jest Słodka Wróżka.

Kroki

1
Gotowe

Banana rozgnieć widelcem i połącz z miodem oraz kawą (można to zrobić za pomocą blendera). Do takiej "masy" dodaj płatki owsiane i orzechy. Wszytko wymieszaj (jeżeli masa jest zbyt mokra, dosyp jeszcze płatków).

2
Gotowe

Granole przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30 minut lub do momentu, gdy będzie sucha. Pod koniec pieczenia można włączyć termoobieg aby nasza granola się przyrumieniła i była bardziej chrupiąca. Podczas pieczenia granoli należy ją co jakiś czas przemieszać.

3
Gotowe

Upieczoną granolę wystudź i przesyp do puszki czy słoika. Na tym etapie można dodać do płatków suszone owoce.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
Processed with VSCO with a6 preset
poprzedni
Chałwowe lody z polewą czekoladowo-kawową
ac76db08-42f7-48ba-a091-9281973f8c5b
następny
Mus czekoladowo-kawowy

Dodaj komentarz