Grillowane szparagi w sosie kawowym

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

szparagi świeże, przycięte 500g
olej rzepakowy 1 łyżka
ocet balsamiczny 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
cukier 1 łyżka
kawa instant 2 łyżeczki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Grillowane szparagi w sosie kawowym

  • 15 min
  • Porcje 4
  • Łatwy

Opis

Powoli zbliża się sezon na szparagi, więc proponujemy Wam oryginalne połączenie tego niesamowicie zdrowego i niskokalorycznego warzywa z kawowym dodatkiem. Idealne na lekką, letnią przekąskę.

Kroki

1
Gotowe

Podgrzej grilla lub patelnię do grillowania na średnim ogniu. Skrop szparagi olejem rzepakowym. Grilluj je przez 4 minuty, następnie przerzuć na drugą stronę i grilluj przez kolejne 3 minuty.

2
Gotowe

Zmieszaj ze sobą ocet balsamiczny, sos sojowy, cukier i kawę w małym rondelku. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 3-4 minuty, aż mieszanka zmniejszy swoją objętość do około 2 łyżek.

3
Gotowe

Połóż szparagi na półmisku, skrop je sosem i gotowe - smacznego!

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
yogurt-822747_960_720
poprzedni
Banany w syropie kawowym
444240498_49ab0c33ec_o
następny
Azjatycki grillowany kurczak

Dodaj komentarz