Kawa mokka

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

espresso 50 ml
mleko 150 ml
gorzka czekolada 30 g
bita śmietana (opcjonalnie) -

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Kawa mokka

  • 10 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Opis

Chcesz poprawić sobie humor? Wypróbuj gęstą i aromatyczną kawę z czekoladą. Podpowiadamy jak przygotować pyszną mokkę.

Kroki

1
Gotowe

Przygotuj ok. 50 ml kawy (klasyczne espresso).

2
Gotowe

Podgrzej mleko i wrzuć do niego kostki czekolady. Mieszaj aż do rozpuszczenia.

3
Gotowe

Wlej do szklanki gorącą płynną czekoladę, a następnie powoli dodaj kawę. Delikatnie mieszaj, aby składniki połączyły się.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
praliny
poprzedni
Trufle kawowe z adwokatem
sweets-268296_960_720
następny
Kostka Cappuccino

Dodaj komentarz