Kawa mrożona Frappe z watą cukrową

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

kawa rozpuszczalna (np. Nescafe Classic) 3 łyżki
odtłuszczone mleko 1 szklanka
cukier 3 łyżki
Wata cukrowa

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Kawa mrożona Frappe z watą cukrową

Cechy:
    • 5 min
    • Porcje 3
    • Łatwy

    Opis

    Greckie frappe ze swoją kilkuwarstwową strukturą i wyśmienitym głębokim smakiem w tej wersji jest okraszone lekkim, letnim dodatkiem – watą cukrową. Kawa pita przez taki filtr smakuje jak słodkie dzieciństwo.

     

    Kroki

    1
    Gotowe

    W blenderze zmiksuj 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki zimnej wody, kawę i cukier, aż do uzyskania jednolitej formy (powinno wystarczyć 30 sekund).

    2
    Gotowe

    Rozlej kawę do 3 wysokich szklanek wypełnionych lodem. Do każdej szklanki dodaj 2 łyżki mleka.

    3
    Gotowe

    Podaj od razu, przyozdabiając na górze watą cukrową.

    Recenzje przepisu

    Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
    irish1
    poprzedni
    Irish Coffee
    7055709235_121a797900_o
    następny
    Kawa piernikowa

    Dodaj komentarz