Kawa musująca

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

kostki lodu 4
espresso 1 filiżanka
szampan (ewentualnie wino musujące) 50 ml
syrop cukrowy 1 łyżeczka
tonik 30 ml
skórka cytrynowa lub pomarańczowa

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Kawa musująca

  • 10 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Opis

Zupełnie nowa, zjawiskowa odsłona kawy, uzyskana dzięki przyjemnie musującym, orzeźwiającym bąbelkom. Gwarantujemy, że uderza do głowy!

Kroki

1
Gotowe

Przygotuj espresso.

2
Gotowe

Do wysokiej, ozdobnej szklanki, wrzuć 4 kostki lodu lub wypełnij ją kruszonym lodem do połowy.

3
Gotowe

Wlej espresso, dodaj szampana lub wino musujące i syrop cukrowy, uzupełnij tonikiem.

4
Gotowe

Udekoruj skórką z cytryny lub pomarańczy.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
chałwa
poprzedni
Kawa z chałwą
5662559254_018fba92d0_o
następny
Likier kawowy

Dodaj komentarz