Kawowe blondie z orzechami

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

masło 100 gram
biały/brązowy cukier 1 szklanka
cukier kokosowy pół szklanki
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól pół łyżeczki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalewamy 4 łyżkami gorącej wody 4 łyżyki
jajko 1
orzechy włoskie 100 gram
mleczna czekolada 1 tabliczka

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Kawowe blondie z orzechami

  • 1h-1,5h
  • Średni

Opis

Kolejny przepis przygotowany przez Redhead Globetrotter! Tym razem przygotowała dla nas  kawowe blondie z orzechami – czyli jak sama wspomniała alternatywę dla brownie. Życzymy smacznego!

Kroki

1
Gotowe

Piekarnik nagrzewamy do 175C.

2
Gotowe

W garnuszku rozpuszczamy masło, cukier biały i kokosowy (na małym ogniu). Gdy
składniki się połączą zdejmujemy garnek z palnika i studzimy.

3
Gotowe

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą.

4
Gotowe

Przygotowaną wcześniej kawę wlewamy do maślano – cukrowej masy i mieszamy.

5
Gotowe

Wbijamy jajko, miksujemy mikserem na niskich obrotach.

6
Gotowe

Obrane orzechy wykładamy na blachę i pieczemy w piekarniku przez 10 minut.

7
Gotowe

Czekoladę kroimy na małe kwadraciki.

8
Gotowe

Czekając na orzechy łączymy suche i mokre składniki (miksujemy).

9
Gotowe

Upieczone orzechy rozdrabniamy w blenderze lub kroimy i dodajemy je do masy.

10
Gotowe

Łączymy składniki (masa będzie gęsta).

11
Gotowe

Masę wykładamy do wyłożonej papierem formy (28 x 23,5). Pieczemy przez 25-30 minut.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
bacon-2766375_960_720
poprzedni
Bekon w kawie i syropie klonowym
mocha mietowa
następny
Miętowa Mocha

Dodaj komentarz