Kawowe lody na patyku

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

mleczko kokosowe tłuste 1 puszka
gorzka czekolada posiekana 3/4 szklanki
espresso mocno zmielone 1 łyżka
ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Kawowe lody na patyku

  • 10 min + mrożenie
  • Porcje 2
  • Łatwy

Opis

Wegańskie lody kawowe to bardzo smaczny i orzeźwiający deser, doskonały na upalne lato w mieście. Ziarna espresso dodają aromatu i energii.

Kroki

1
Gotowe

W rondelku zmieszaj mleczko kokosowe, czekoladę i espresso i podgrzej, aż czekolada się rozpuści. Odstaw na 5 minut, żeby kawa dobrze wsiąknęła.

2
Gotowe

Przelej mieszankę przez sito i wyrzuć kawę pozostałą w sitku. Dodaj sól, wanilię i cukier. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj więcej cukru.

3
Gotowe

Przelej mieszankę do foremek na lody i wstaw do zamrażarnika na noc. Przy wyjmowaniu lodów z foremki, oblej ją gorącą wodą, żeby łatwiej odeszły. Smacznego!

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
pexels-photo-24178-2
poprzedni
Gorzka czekolada z kawą i prażonymi migdałami
almonds-768699_960_720
następny
Migdały prażone z kawą i kakao

Dodaj komentarz