Kawowo-czekoladowo-korzenny zdrowy pudding chlebowy

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

ksylitol lub innego słodzika, np. syrop z agawy 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
olej kokosowy 3 łyżki
gorzka czekolada jak najlepszej jakości (bez cukru) 50 g
bezglutenowy chleb lub inne czerstwe pieczywo 180 g
tofu naturalne 180 g
przyprawa do piernika 1 łyżka
espresso 30 ml
mleko kokosowe pełnotłuste 100 ml
kakao 4 łyżki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Kawowo-czekoladowo-korzenny zdrowy pudding chlebowy

Cechy:
    • Porcje 4
    • Łatwy

    Opis

    Oto przepis na coś pysznego i zdrowego. Świetny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba. Ponadto, deser powinien przypaść do gustu nawet wybrednym, ponieważ jest wegański, bezcukrowy i bezglutenowy! Autorką tego małego cuda jest Aleksandra Jagłowska :)

    Kroki

    1
    Gotowe

    Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, zblenduj ją z resztą składników (z wyłączeniem chleba). Powstałą aksamitną mieszanką zalej pokruszone kawałki czerstwego pieczywa i zostaw do namoknięcia na minimum 2h.

    2
    Gotowe

    Naczynie żaroodporne wysmaruj obficie olejem kokosowym, wyłóż do niego chlebowe ciasto, piecz w 180stp przez 20min.

    3
    Gotowe

    Pudding świetnie smakuje z kokosową bitą śmietaną, powidłami śliwkowymi oraz lodami z bananów

    Recenzje przepisu

    Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
    kulki mocy3
    poprzedni
    Migdałowo-kawowe kulki mocy
    IMG_20161016_202317
    następny
    Kawowe bezy

    Dodaj komentarz