Lody zanurzone w gorącej kawie

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

lody o smaku waniliowym, kawowym lub czekoladowym 500 ml
kawa mocna, gorąca szklanka
biszkopty

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Lody zanurzone w gorącej kawie

  • 10 min
  • Porcje 4
  • Łatwy

Opis

Prosta wariacja na temat włoskiego deseru affogato al caffe, którego nazwę można przetłumaczyć jako “utopione w kawie”.

Kroki

1
Gotowe

Przygotuj kawę.

2
Gotowe

Podziel lody na cztery równe porcje. Zalej lody kawą - ¼ szklanki na każdą porcję.

3
Gotowe

Udekoruj biszkoptami i deser jest gotowy do podania.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
Tartufo
poprzedni
Mocha Tartufo
caramel-480814_1280
następny
Żelki kawowe

Dodaj komentarz