Malinowe tiramisu

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Malinowe tiramisu

  • 30 min
  • Porcje 2
  • Średni

Opis

Włoski deser Tiramisu w nieco odświeżonej odsłonie. Pyszny, delikatny, serowy krem przełożony podłużnymi biszkoptami nasączonymi aromatyczną kawą doskonale komponuje się z cierpkimi malinami dojrzewającymi w cieniu ogrodu.

Kroki

1
Gotowe

Przygotuj espresso lub zaparz mocną kawę i odstaw ją do ostygnięcia. Możesz dodać do niej syropu malinowego. W międzyczasie ubij śmietankę.

2
Gotowe

Oddziel białka od żółtek, żółtka ubij z cukrem pudrem do białości.

3
Gotowe

Do ubitych żółtek dodawaj stopniowo mascarpone, delikatnie i powoli mieszając, na koniec dodając jeszcze ubitą śmietankę.

4
Gotowe

Biszkopoty maczaj w kawie stroną pokrytą cukrem i układaj obok siebie w foremce. Po ułożeniu jednej warstwy biszkoptów wyłóż na nie połowę masy śmietanowej, posyp malinami.

5
Gotowe

Na wierzchu ułóż kolejną warstwę naponczowanych biszkoptów, krem i maliny. Posyp na wierzchu kakao.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
Untitled-3
poprzedni
Szybkie domowe lody kawowe
Untitled-5
następny
Pieczone żeberka z kawą i wanilią

Dodaj komentarz