Migdały prażone z kawą i kakao

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

migdały 2 szklanki
syrop klonowy 2 łyżki
kakao w proszku bez cukru 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
espresso w proszku 1 łyżeczka

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Migdały prażone z kawą i kakao

  • 10 min
  • Porcje 4
  • Łatwy

Opis

Jeżeli macie ochotę na lekką, orzechową przekąskę z nutką kawy, ten przepis jest dla Was. Całość zajmuje 10 minut, a migdały wzbogacone o smak kawy i kakao są doskonałe. Prosty przepis, który wprowadza odrobinę szaleństwa do codziennej diety!

Kroki

1
Gotowe

Podgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.

2
Gotowe

Wymieszaj wszystkie składniki poza migdałami w misce, następnie dorzuć migdały i bardzo dokładnie obtocz w tak powstałym gęstym sosie.

3
Gotowe

Przełóż całość na blachę. Piecz przez 10 minut - w połowie pieczenia poruszaj trochę blachą, żeby przerzucić migdały na drugą stronę.

4
Gotowe

Wystudź przed podaniem - smacznego!

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
14546222862_684d35df78_o
poprzedni
Kawowe lody na patyku
Tiramisu_with_cholocate_sauce_at_Ferrara_in_Little_Italy,_New_York_City
następny
Tiramisu

Dodaj komentarz