Mus kawowy

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

gorzka czekolada 1 tabliczka
serek mascarpone 125 g
śmietana kremówka 150 ml
cukier puder 1 łyżka
espresso 6 łyżek
kakao do dekoracji
owoce do dekoracji

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Mus kawowy

  • 45 min
  • Porcje 3
  • Łatwy

Opis

Lekko schłodzony, niesamowicie kremowy i pachnący ziarnami świeżo zmielonej kawy mus rozpłynie się w ustach każdego miłośnika kawy.

Kroki

1
Gotowe

Rozpuść gorzką czekoladę w kąpieli wodnej, następnie wystudź.

2
Gotowe

Serek mascarpone ubij z cukrem pudrem.

3
Gotowe

Powstałą masę wymieszaj z kawą, wystudzoną czekoladą, a na końcu z ubitą śmietanką.

4
Gotowe

Nałóż mus do ozdobnych pucharków i wstaw na noc do lodówki.

5
Gotowe

Udekoruj według uznania - gotowe!

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
smoothie
poprzedni
Smoothie bananowo-kawowe
chałwa
następny
Kawa z chałwą

Dodaj komentarz