Musli kawowo-czekoladowe

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

płatki owsiane 3 szklanki
migdały dokładnie posiekane 1/3 szklanki
kawa mielona 2 łyżki
espresso 1/3 szklanki
cukier kryształ 1/3 szklanki
olej z pestek winogron 2 łyżki
gorzka czekolada drobno pokrojona lub utarta 30 g

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Musli kawowo-czekoladowe

  • 40 min
  • Porcje 6
  • Łatwy

Opis

Musli kawowo-czekoladowe jest idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o linie albo też fanów lekkich śniadań. Zdrowe i łatwe w przygotowaniu płatki stanowią doskonałe urozmaicenie porannego posiłku. Świetnie smakują z jogurtem naturalnym i filiżanką kawy.

Kroki

1
Gotowe

Podgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.

2
Gotowe

W dużej misce pomieszaj ze sobą płatki owsiane, migdały i kawę mieloną.

3
Gotowe

W małym rondelku delikatnie podgrzej espresso, cukier i olej tak, aby cukier się rozpuścił.

4
Gotowe

Dodaj uzyskaną mieszankę do płatków, obtocz je dokładnie i przełóż na blaszkę.

5
Gotowe

Piecz przez 20 do 30 minut, od czasu do czasu mieszając płatki tak, żeby się nie przypalały. Wyciągnij blaszkę kiedy musli będzie lekko kruche. Póki jest ciepłe, dodaj czekoladę, która ładnie stopi się na płatkach. Odstaw do wystudzenia i przechowuj w opakowaniu próżniowym.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
oatmeal
poprzedni
Ciasto musli z espresso i syropem klonowym
tarta
następny
Tarta kawowa

Dodaj komentarz