Piccolo Affogato al Caffe

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

lody waniliowe 3 szklanki
espresso 2 szklanki
ziarna espresso

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Piccolo Affogato al Caffe

  • 45 min
  • Porcje 12
  • Łatwy

Opis

To bajecznie proste połączenie kawy i słodyczy świetnie nadaje się na deser, którym możesz zachwycić gości lub urozmaicić sobie szary, deszczowy dzień.

Kroki

1
Gotowe

Przygotuj 12 małych szklanek na tacy bądź blaszce do pieczenia. Do każdego nałóż porcję lodów (około ¼ szklanki).

2
Gotowe

Wsadź do zamrażarnika i potrzymaj okołó 30 minut, aż lody dobrze zmrożą się ze szklanką.

3
Gotowe

Do każdej szklanki wlej 3 łyżki espresso. Przyozdób ziarnami kawy. Gotowe do podania!

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
irishstyle-865x1300
poprzedni
Irish Coffe w stylu Pierre Hotel
Tartufo
następny
Mocha Tartufo

Dodaj komentarz