Poncz z ajerkoniakiem i kawą

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

lody kawowe 250 ml
lody waniliowe 250 ml
ajerkoniak 250 ml
gorąca kawa parzona 1/2 szklanki
likier kawowy 50 ml
burbon (opcjonalnie) 50 ml
bita śmietana
gałka muszkatołowa

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Poncz z ajerkoniakiem i kawą

  • 30 min
  • Porcje 6
  • Łatwy

Opis

Gęsty, słodki i mocny – taki jest poncz z ajerkoniakiem i kawą. Dla miłośników intensywnych, słodkich napojów alkoholowych pozycja obowiązkowa.

Kroki

1
Gotowe

Przełóż lody do dużej miski na poncz. Dodaj ajerkoniak, kawę, likier i ewentualnie burbon - mieszaj do momentu, aż lody lekko się rozpuszczą.

2
Gotowe

Przełóż uzyskaną mieszankę do szklanek, udekoruj je bitą śmietaną, posyp gałką muszkatołową - podawaj natychmiast.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
suflecik
poprzedni
Suflet cappuccino dla dwojga
Angel_food_cake_1
następny
Café au Lait Angel Food Cake

Dodaj komentarz