Jagodowe Frappe

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

kawa rozpuszczalna 1 filiżanka
cukier trzcinowy nierafinowany 1 łyżka
kostki lodu 5
woda mineralna niegazowana 1 łyżki
jagody 4 garście
syrop z agawy 2 łyżeczki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Jagodowe Frappe

  • 10 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Opis

Pyszne, spienione frappe o smaku letnich jagód. Doskonałe zarówno na ciepło, jak i w wersji na zimno, z kostkami lodu!

Kroki

1
Gotowe

Do shakera wlej kawę, 2 łyżki wody lub mleka, wrzuć kostki lodu i wsyp cukier.

2
Gotowe

Mieszaj shakerem, dopóki kostki lodu nie przestaną obijać się o ścianki.

3
Gotowe

Przelej do wysokiej szklanki.

4
Gotowe

Umyj jagody i ugniataj, aż do uzyskania soku.

5
Gotowe

Sok oddzielamy od rozgniecionych jagód. Mieszamy go z syropem z agawy, a następnie wlewamy do szklanki z pianą.

6
Gotowe

Całość zalewamy albo mlekiem albo niegazowaną wodą mineralną.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
24230238721_b7791996da_o
poprzedni
Tiramisu Sundaes
frappe
następny
Mocne Frappe kokosowe

Dodaj komentarz