Pudding kawowy z tapioką

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

mleczko kokosowe 400ml
Tapioka 1/4 szklanki
cukier 2 łyżeczki
miód 1 duża łyżka
posiekane orzechy laskowe garść
mocna kawa parzona zaparzona z 2 łyżeczek 50 ml

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Pudding kawowy z tapioką

Cechy:
    • 20
    • Porcje 4
    • Łatwy

    Opis

    Pogoda nas rozpieszcza!
    Nie wiem jak Wy ale ja marzę tylko o deserach i kawie na zimno. Pudding z tapioki chodził za mną już od dłuższego czasu. Co powiecie by połączyć go z kawą?? :)
    Przepis na 4 małe porcje puddingu:

    Kroki

    1
    Gotowe

    Mleczko kokosowe wlewamy do garnka i gotujemy.

    2
    Gotowe

    Gdy zaczną tworzyć się małe bąbelki wsypujemy tapiokę i mieszamy.

    3
    Gotowe

    Następnie dodajemy cukier, miód oraz posiekane orzechy. Pudding gotujemy przez 10 minut do momentu aż tapioka stanie się przezroczysta. Cały czas mieszamy, by nie porobiły się kluchy.

    4
    Gotowe

    Pod koniec wlewamy kawę. Chwilkę mieszamy, zdejmujemy garnuszek z palnika i przelewamy do miseczek. Podajemy mocno schłodzony.

    Recenzje przepisu

    Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
    Coffee cake 2 rh
    poprzedni
    Ciasto cynamonowo-kawowe
    pudding kawowy z orzeszkami nerkowca
    następny
    Wegański Pudding kawowy z karmelizowanymi orzechami nerkowca

    Dodaj komentarz