Pumpkin spice latte

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

brązowy cukier 1 szklanka
woda 1,5 szklanki
puree z dyni 3/4 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
kardamon 1/4 łyżeczki
wanilia w proszku 1/4 łyżeczki
kawa 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Pumpkin spice latte

  • 1h 30 min
  • Łatwy

Opis

Przepis idealny na jesień. Pumpkin Spice Latte smakuje cudownie. Ma słodki i lekko korzenny posmak, potrafi idealnie rozgrzać w deszczowe popołudnie. Smak jesieni! Przepis autorstwa Anna’s Place.

Kroki

1
Gotowe

Puree z dyni: pokrój dynię na mniejsze kawałki, usuń nasiona. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Umieść dynię na blaszce i piecz przez około godzinę, do czasu aż zmięknie. Umieść cały miąższ w robocie kuchennym i zmiksuj. Gotowe puree można na przykład włożyć do woreczków i zamrozić.

2
Gotowe

Umieść cukier i wodę w garnuszku i gotuj całość na średnim ogniu, do momentu, aż cały cukier się rozpuści. Dodaj puree z dyni i wymieszaj, aby składniki się połączyły.

3
Gotowe

Wsyp wszystkie przyprawy i gotuj syrop przez około 15 minut, do czasu aż zgęstnieje. Przechowuj w lodówce do 3 tygodni.

4
Gotowe

Wlej około łyżkę syropu lub tyle ile lubisz do kubka, dodaj gorącą kawę i spienione mleko. Posyp dodatkowo cynamonem i ciesz się smakiem

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
IMG_1469
poprzedni
Miodowy sernik na kawowym spodzie z frużeliną wiśniową
budyn
następny
Budyń kawowy z ryżem preparowanym

Dodaj komentarz