Ryba z dressingiem kawowym

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Sos kawowy
cebula średnia 1
kawa mielona 2 łyżeczki
śmietanka 150 ml
sok z cytryny 3 łyżki
sól
pieprz cytrynowy
masło 1 łyżeczka
białe wino wytrawne 100 ml
Ryba
filet z łososia lub inna ryba 500 g
pieprz cytrynowy
sól
olej do smażenia

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Ryba z dressingiem kawowym

  • 1 h
  • Porcje 2
  • Średni

Opis

Choć to połączenie może się wydawać mocno ryzykowne, to aromat kawy z rybą komponuje się fantastycznie. To propozycja, która gwarantuje nieco urozmaicenia w kuchni.

Kroki

1
Gotowe

Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle i zalej śmietanką. Dodaj zaparzoną w 100 ml wrzątku kawę razem z fusami. Dokładnie wymieszaj, dodaj sól i sok z cytryny.

2
Gotowe

Duś na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

3
Gotowe

Rybę posyp solą i pieprzem cytrynowym. Na patelni rozgrzej olej i usmaż rybę na złoto.

4
Gotowe

Usmażoną rybę polej dressingiem kawowym.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
17514821185_de89d1a03e_o
poprzedni
Cappuccino pancakes z syropem kawowym
kajmakowa kawa
następny
Słodka kawa kajmakowa

Dodaj komentarz