Słodka kawa kajmakowa

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

kawa mielona 2 łyżeczki
śmietanka 2 łyżki
masa kajmakowa 2 łyżki
bita śmietana
syrop karmelowy

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Słodka kawa kajmakowa

  • 15 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Opis

Jeśli chodzi za Tobą coś tak słodkiego, że doprowadzi Twoje kubki smakowe do ostateczności – dobrze trafiłeś! Super słodka kawa z masą kajmakową sprawi, że nawet najgorsza chandra szybko Cię opuści.

Kroki

1
Gotowe

Podgrzej masę kajmakową, następnie dodaj śmietankę i mieszaj, aż się połączy.

2
Gotowe

Zdejmij z ognia i przelej do kubka, tworząc dolną warstwę.

3
Gotowe

Po ściance wlej zaparzoną wcześniej kawę, tworząc górną warstwę.

4
Gotowe

Udekoruj wierzch kawy bitą śmietaną i jeśli chcesz, polej syropem karmelowym.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
3359690235_bace85c32b_b
poprzedni
Ryba z dressingiem kawowym
cake-1040670_640
następny
Ciasto kawowe z lukrem i orzechami

Dodaj komentarz