Syrop kawowy

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

kawa świeżo zmielona 2 łyżki
wrzątek 300 ml
cukier 100 g

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Syrop kawowy

  • Średni

Opis

To bardzo prosty i uniwersalny przepis na syrop kawowy. Przyda się on jako świetny dodatek to różnego rodzaju słodkości, np. gofrów i lodów. Autorką przepisu jest Sweetpixy.

Kroki

1
Gotowe

Kawę zalej wrzątkiem i pozostaw na 5-10 minut. Po tym czasie, przelej przez sitko aby pozbyć się fusów.

2
Gotowe

Kawę wlej do garnka, dodaj cukier, wymieszaj i gotuj ok 30 min, aby połowa wody odparowała, a syrop się zagęścił. Gotowy syrop przelej do pojemniczka.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
Ciasto
poprzedni
Puszyste ciasto kawowo-orzechowe
IMG_20170226_202338_398
następny
Jogurtowe lody kawowe

Dodaj komentarz