Syrop pierniczkowy do kawy

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

woda 1 szklanka
cukier 1 szklanka
miód 1 łyżka
przyprawa do piernika 3 łyżeczki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Syrop pierniczkowy do kawy

  • 30 min
  • Łatwy

Opis

Jesienią króluje pumpkin spice latte, teraz czas na zimową wersję kawy. Pierwszym skojarzeniem ze świątecznymi wypiekami są oczywiście… pierniczki! Wprawdzie każdy ma swoją ulubioną i unikatową recepturę, jednak wszystkie pierniki łączy niezwykły korzenny aromat. Nie ulega więc wątpliwości, że zimą najbardziej świąteczną i rozgrzewającą kawą będzie właśnie ta o aromacie pierników. Oto przepis na syrop pierniczkowy stworzony przez Rosann. Jest banalnie prosty, a jego smak na pewno umili Wam chwile przy gorącej kawie, kiedy będziecie obserwować spadające płatki śniegu za oknem.

Kroki

1
Gotowe

W garnuszku umieść wodę, cukier oraz miód. Wszystkie składniki gotuj na niewielkim ogniu, aż do momentu kiedy cukier całkowicie się rozpuści.

2
Gotowe

Do powstałej masy dodaj przyprawę do piernika i całość ze sobą wymieszaj. Gotową mieszankę gotuj na niewielkim ogniu przez ok. 30 minut. W tym czasie masa powinna zgęstnieć.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
babka5
poprzedni
Bajkowe muffinki świąteczne
DSC00338
następny
Bułeczki z karmelem kawowym

Dodaj komentarz