Topping kawowo-cebulowy

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

cebula 3 duże
olej roślinny 6 łyżek
mocna kawa 1/2 szklanki
cukier 1/4 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Topping kawowo-cebulowy

  • 30 min
  • Porcje 8
  • Łatwy

Opis

Amerykański w swoim DNA topping idealnie nada się na oryginalne urozmaicenie mięsnych dań z wieprzowiny i wołowiny.

Kroki

1
Gotowe

Cebulę drobno posiekaj, a następnie zeszklij na oleju i gotuj na średnim ogniu, mieszając regularnie przez około 15 minut, aż cebule nabiorą karmelowego koloru. Dodaj kawę i pozostałe składniki i gotuj, mieszając regularnie, do momentu, aż odparuje większość kawy i oleju (około 10 minut).

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
figi
poprzedni
Jogurt grecki w syropie kawowo-figowym
suflecik
następny
Suflet cappuccino dla dwojga

Dodaj komentarz