Wegański mus czekoladowo-kawowy

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

woda z puszki po ciecierzycy jedna puszka 150 ml
cukier puder 1 łyżka
sól szczypta
czekolada 50 g mlecznej + 60 g gorzkiej 110 g
kakao 1 łyżeczka
kawa 1 łyżka
dekoracja ulubiony dżem, owoce, bita śmietana

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

Wegański mus czekoladowo-kawowy

Cechy:
    • 15 min + chłodzenie
    • Porcje 4
    • Łatwy

    Opis

    Oto kolejny wegański przepis, tym razem od Słodkiej Wróżki. Jest to delikatny mus czekoladowy na bazie piany z wody po ciecierzycy. Polecamy wypróbować, tym bardziej, że przygotowuje się go bardzo szybko!

    Kroki

    1
    Gotowe

    Czekoladę roztop w kąpieli wodnej i odstaw do ostygnięcia. Wodę po ciecierzycy przelej do miski, dodaj szczyptę soli i ubijaj do momentu powstania sztywnej piany (tak jak w przypadku białek jajka kurzego). Podczas ubijania dodaj cukier puder.

    2
    Gotowe

    Gdy piana jest już sztywna, dodaj rozpuszczoną czekoladę, kawę i kakao. Wszystko delikatnie wymieszaj do połączenia. Mus przełóż do wybranych naczynek i wstaw do lodówki na godzinę.

    3
    Gotowe

    Po tym czasie nasz mus jest już gotowy, możesz do niego dodać ulubiony dżem, owoce czy bitą śmietanę.

    Recenzje przepisu

    Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
    Processed with VSCO with a6 preset
    poprzedni
    Bezglutenowy mini torcik kawowy
    brownie_3
    następny
    Kawowe brownie z solonym karmelem

    Dodaj komentarz