White chocolate mocha

Podziel się:

lub skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

mleko pół szklanki
biała czekolada 15 g
podwójne espresso
bita śmietana

Dodaj do zakładek

Zaloguj się albo zarejestruj by dodać treść do swoich zakładek.

White chocolate mocha

  • Średni

Opis

Są tu jacyś wielbiciele białej czekolady?

Jeśli tak, to ten przepis jest dla Was! By Rosann stworzyła idealną white chocolate mocha – gwarantujemy, że przygotowana w domu smakuje najlepiej :)

Kroki

1
Gotowe

W niewielkim rondelu zagrzej mleko (nie gotuj!), a następnie dodaj do niego kostki białej czekolady. Poczekaj chwilę do momentu, aż czekolada się rozpuści, a następnie, powstałą masę przelej do kubka.

2
Gotowe

Następnie dodaj do niego gorące espresso i przyozdób całość świeżo przyrządzoną bitą śmietaną. Tak przygotowaną kawę przyozdób cynamonem albo kakao. Zamiast bitej śmietany możesz także wykorzystać pianki marshmallows.

Recenzje przepisu

Ten przepis nie ma jeszcze recenzji. Użyj formularza poniżej by dodać swoją recenzję.
kawapl2
poprzedni
Tarta czekoladowo-kawowa
unnamed (2)
następny
Kawowe ciasteczka z masłem orzechowym

Dodaj komentarz