Otwarty Cupping Edukacyjny 27.04.2021
◾ CO? Cupping
◾ GDZIE? Gdynia, ul. Antoniego Abrahama 41
◾ KIEDY? 27/04/2021
◾ WSTĘP: bezpłatny
◾ JĘZYK: polski
_____________________________________
Interesujesz się kawą?
A może chciałbyś dowiedzieć się o niej więcej?
Jesteś ciekawy co dzieje się z ziarnami kawy od sadzonki, poprzez obróbkę, aż do filiżanki?
Wiedziałeś, że w smaku kawy możesz odnaleźć czekoladę, czarną porzeczkę, a nawet kwiaty?
Od czego może to zależeć?
Czy wysokość uprawy kawowca wpłynie na smak kawy?
Warsztaty poprowadzi Aleksandra Klonowska, przedstawicielka Roastains- palarni kawy segmentu specialty.
Chciałabym Cię zarazić swoją zajawką, dlatego podczas warsztatów opowiem o drodze od sadzonki do filiżanki. Będziesz też miał okazję sprawdzić na własnym języku zależności pomiędzy krajami, regionami, wysokościami uprawy oraz obróbkami kawy. Pierwsza część warsztatów będzie slajdowiskiem i opowieścią, dzięki której zdobędziesz bogatą wiedzę. Druga część to cuppingu edukacyjny, czyli degustacja kaw z różnych krajów!
Podczas warsztatów dowiesz się:
- co to jest kawa speciality,
- na czym polega uprawa kawowca oraz jak wygląda zbiór komercyjny kontra speciality,
- jakie są odmiany botaniczne kawy,
- jak wygląda obróbka ziarna (natural, washed, honey, lactic, anaerobic- jak to się robi, jak to smakuje)
- co tak naprawdę wpływa na smak kawy,
Po warsztatach będziesz mógł zaopatrzyć się w Kofeinie w kawę, która najbardziej podbiła Twoje serce… Oczywiście jeśli zechcesz 🙂
Ilość miejsc jest mocno ograniczona, więc spiesz się z rezerwacją!
Możesz zaklepać miejsce przez kontakt z Kofeiną poprzez fanpage.
Szacowany czas trwania warsztatów: 2-2,5h
Koszt: 0 zł
➖➖➖
Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/180803923890685/