Wydarzenia

Warsztaty
Oct. 29, 2020
75. #warsztatykawowe w Galerii Młociny: domowe parzenie kawy
◾ CO? Warsztaty ◾ GDZIE? warszawa, ul. Zgrupowania AK Kampinos 15 ◾ KIEDY? 29/10/2020 ◾ WSTĘP: 30 zł, limitowana ilość miejsc ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Weź udział w cyklu #warsztatykawowe i porozmawiaj z baristą ETNO CAFÉ jak równy z równym. 🤜🤛 Nie ukrywamy, że kawa to nasza pasja. 😍 Wiemy o niej sporo, ale ciągle poszerzamy swoją wiedzę. Poza tym, że lubimy się przed Tobą chwalić naszymi umiejętnościami, parząc kawę na wszelakie sposoby, to lubimy też dzielić się kawową wiedzą. Lubimy, jak Twoja kawowa świadomość rośnie. 🤗 Nasz Trener Baristów Karol Przesmycki weźmie na warsztat: DOMOWE METODY PARZENIA KAWY. Podczas warsztatów Trener Baristów Karol Przesmycki zostanie naszym przewodnikiem po świecie kawy. ☕ Założy kapcie i zabierze nas do własnych domów, aby pokazać, jak zamienić swoją kuchnię w kawiarnię i raczyć się ulubioną kawą w domowych pieleszach. 🏡Zaparzymy kawę w kawiarce, w popularnym zaparzaczu (sic! French Pressie!) i poczujemy różnicę między "rodzinnym" ziarnem z przemysłowej produkcji, a rzemieślniczo wypalaną kawą. Dołączycie do wspólnego parzenia? 🤗 📅 29 października / czwartek ⏰ 19:00-20:30 ☕ Domowe metody parzenia kawy 📍 Hala Hutnik / Galeria Młociny 👉 zapisy: wkrótce 👉 udział: bezpłatny *obowiązują zapisy *liczba miejsc limitowana *w związku z pandemią obowiązkowe jest noszenie maseczek podczas eventu ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/1237170216638614/
Kurs
Sept. 29, 2020
Kurs barista - Warszawa 29-30.09.2020
◾ CO? Kurs ◾ GDZIE? Warszawa, al. Prymasa Tysiąclecia 81A paw. 16 ◾ KIEDY? 29-30/09/2020 ◾ WSTĘP: 890 zł ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Kurs Barista Termin: 29-30 września 2020 Czas trwania: 16 godzin zegarowych (2 dni) Miejsce: Sala szkoleniowa WSB, al. Prymasa Tysiąclecia 81A paw. 16, Warszawa Godziny zajęć: 8.00-16.00 Grupa: 4-14 osób Cena: 890zł (cena całkowita, Szkoła nie pobiera żadnych dodatkowych opłat). Trenerzy: Magdalena Głowacka, Viktor Petrakovskyi. Więcej o naszej kadrze: http://www.szkolabarmanow.pl/nasza_kadra.php Program szkolenia: http://www.szkolabarmanow.pl/szkolenie.php?id=57... Certyfikat: uczestnik po zdaniu egzaminu otrzymuje Certyfikat w języku polskim i angielskim. Na wniosek uczestnika szkolenia, wystawiamy certyfikat również w innych językach obcych. Egzamin: praktyczny i teoretyczny (możliwość nielimitowanych "poprawek", bez żadnych dodatkowych opłat). Dla kogo: - osoby bez doświadczenia chcące rozpocząć pracę w kawiarni; - osoby posiadające podstawowe umiejętności pracy baristy; - osoby mające podstawowe informacje na temat owocu kawowca. Cel: - kompleksowe przygotowanie do pracy w kawiarni; - pozyskanie informacji na temat uprawy owocu kawowca - zielonego ziarna, - nauka przygotowywania kaw czarnych metodami przelewowym, tj. drip, chemex, aeropress etc.; - opanowanie 3 podstawowych wzorów na kawie tj. serce, rozeta, tulipan - technika latte art; - pozyskanie wiedzy na temat prawidłowej sprzedaży w pracy w segmencie HoReCa - techniki sprzedaży. Atuty: - kompleksowe przygotowanie do pracy w kawiarni; - szkoła baristów należąca do Speciality Coffee Association; - dwu-etapowy egzamin, którego pozytywny wynik upoważnia do zdobycia międzynarodowego certyfikatu; - każdy kurs w naszej szkole uwzględnia praktyczny warsztat z palenia kawy; - rozbudowany moduł – Techniki Sprzedaży. Szkolenie organizowane jest we współpracy z HorArt HoReCa Academy Poland. ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/215697586450699

Najbliższe Wydarzenia


Artykuły