Lokalizacja

Długa 37,Kraków

2020-01-16T18:00:00+01:00
Jan. 16, 2020, 6 p.m.
Warsztaty

◾ CO? Warsztaty
◾ GDZIE? Kraków, Długa 37
◾ KIEDY? 16/01/2020
◾ WSTĘP: 80 zł
◾ JĘZYK: polski
_____________________________________


DRIP – jak to ugryźć?
V60 i Kalita to jedne z najbardziej popularnych zaparzaczy do kawy, które coraz częściej pojawiają się w domach wielbicieli dobrego smaku.
Jak je wykorzystać, by wyciągnąć z ziaren to, co najlepsze?
Czy istnieje złoty przepis na idealny napar?
Co wpływa na smak i jak uniknąć popełniania błędów?


Chcesz rozwinąć swoje umiejętności, a może nauczyć się czegoś nowego? – czekamy w Tociekawa!
Warsztaty prowadzi Łukasz Dziadur, zwycięzca Pro-Infuzji Cup Tasting 2017, szkoleniowiec Roastains.


Więcej informacji:
miejsce wydarzenia: Tociekawa, Kraków
data: 16.01.2020, godzina 18:00
czas trwania: 2,5-3h
Koszt szkolenia: 80zł (płatne przelewem)
Ilość miejsc: 8
Zapisy oraz szczegółowe informacje przez wiadomość prywatną.


➖➖➖
Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/2452755848373515/


Inne Wydarzenia w mieście Kraków

Najbliższe Wydarzenia

Urodziny
Jan. 23, 2020
Pierwsze urodziny cukru.cafe - cupping z Hard Beans
◾ CO? Urodziny & Cupping ◾ GDZIE? Jelenia Góra, ul. 1 Maja 39-41 ◾ KIEDY? 23/01/2020 ◾ WSTĘP: bezpłatny ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Nawet nie wiemy kiedy się to stało - za kilka dni minie rok otwarcia cukru.cafe! Bez dwóch zdań był to szalony i ciekawy rok w naszym życiu, z którego jasno wynika, że warto wierzyć w to co się robi. Marzyło nam się otwarcie kawiarni, w której każdy znajdzie dla siebie miejsce. Żeby wypić szybką kawę w drodze do pracy, żeby popracować, żeby zjeść dobre ciasto, żeby spotkać się ze znajomymi. W międzyczasie dodaliśmy do listy to, czego sami oczekiwaliśmy: rzemieślnicze piwo, ciepłe przekąski i śniadania - przecież rano też trzeba coś dobrego zjeść. I z kawiarni powstała hybryda w której rano możesz zjeść śniadanie, w ciągu dnia wpaść na lunch, a wieczorem spotkać się przy piwie ze znajomymi. Od samego początku sami pukaliśmy się że w głowę, że takie połączenie wszystkiego nie pasuje... ale tak chcieliśmy! Z okazji naszych urodzin chcieliśmy zaszczepić Wam miłość do pysznej kawy. Zaprosiliśmy ekipę palarni kawy Hard Beans, która spotka się z Wami i opowie o tym jak wypalana jest kawa, którą codziennie pijecie w Cukru.cafe. Odmiany, pochodzenie i jego wpływ na smak, wygląd, proces przygotowania od momentu zbioru po obróbkę i wypalenie. Całe spotkanie i wykład zakończy się cuppingiem przygotowanym przez palarnię kawy Hard Beans Coffee Roasters Po cuppingu zapraszamy wszystkich na urodzinowego tort oraz lampkę Prosecco za Wasze i nasze zdrowie! ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/265325744443321/

Artykuły