Lokalizacja

Wojska Polskiego 83,91-755Łódź

2020-01-25T12:30:00+01:00
Jan. 25, 2020, 12:30 p.m.
Szkolenie

◾ CO? Szkolenie
◾ GDZIE? kawiarnia „Owoce i Warzywa” w Centrum Dialogu (ul. Wojska Polskiego 83, Łódź)
◾ KIEDY? 25/01/2020
◾ WSTĘP: 540 zł
◾ JĘZYK: polski
_____________________________________


Szkolenie adresowane do pasjonatów kawy, którzy chcieliby ze swojego domowego ekspresu wycisnąć maksimum: smaku, aromatu i jakości. A przy okazji poćwiczyć na profesjonalnym ekspresie ciśnieniowym.


Program:


● Jak rozpoznać dobrą kawę?
● Cupping, czyli degustacja kaw różnej jakości
● Świadome czytanie etykiet na paczkach
● Jakość, cena, marketing kawy – porównanie kaw „przemysłowych” i kaw specialty
● Poprawne espresso i americano
● Podstawy spieniania mleka i podstawowy wzór latte art (serce)
● Cappuccino i latte macchiato
● Sesja pytań i odpowiedzi


➖➖➖
Szczegóły na wydarzeniu: https://uniwersytetkawy.pl/sklep/szkolenia/barista-intro-ekspres-cisnieniowy-25-stycznia/


Najbliższe Wydarzenia

Urodziny
Jan. 23, 2020
Pierwsze urodziny cukru.cafe - cupping z Hard Beans
◾ CO? Urodziny & Cupping ◾ GDZIE? Jelenia Góra, ul. 1 Maja 39-41 ◾ KIEDY? 23/01/2020 ◾ WSTĘP: bezpłatny ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Nawet nie wiemy kiedy się to stało - za kilka dni minie rok otwarcia cukru.cafe! Bez dwóch zdań był to szalony i ciekawy rok w naszym życiu, z którego jasno wynika, że warto wierzyć w to co się robi. Marzyło nam się otwarcie kawiarni, w której każdy znajdzie dla siebie miejsce. Żeby wypić szybką kawę w drodze do pracy, żeby popracować, żeby zjeść dobre ciasto, żeby spotkać się ze znajomymi. W międzyczasie dodaliśmy do listy to, czego sami oczekiwaliśmy: rzemieślnicze piwo, ciepłe przekąski i śniadania - przecież rano też trzeba coś dobrego zjeść. I z kawiarni powstała hybryda w której rano możesz zjeść śniadanie, w ciągu dnia wpaść na lunch, a wieczorem spotkać się przy piwie ze znajomymi. Od samego początku sami pukaliśmy się że w głowę, że takie połączenie wszystkiego nie pasuje... ale tak chcieliśmy! Z okazji naszych urodzin chcieliśmy zaszczepić Wam miłość do pysznej kawy. Zaprosiliśmy ekipę palarni kawy Hard Beans, która spotka się z Wami i opowie o tym jak wypalana jest kawa, którą codziennie pijecie w Cukru.cafe. Odmiany, pochodzenie i jego wpływ na smak, wygląd, proces przygotowania od momentu zbioru po obróbkę i wypalenie. Całe spotkanie i wykład zakończy się cuppingiem przygotowanym przez palarnię kawy Hard Beans Coffee Roasters Po cuppingu zapraszamy wszystkich na urodzinowego tort oraz lampkę Prosecco za Wasze i nasze zdrowie! ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/265325744443321/

Artykuły