Lokalizacja

ul. Teatralna 10,Katowice

2018-04-17T10:00:00+02:00
17 kwietnia 2018 10:00
Warsztaty

Jeśli masz duże doświadczenie w pracy z kawą w kawiarni, zdałeś egzamin SCA Barista Skills Intermediate to zapraszam Cię serdecznie :) 

Szkolenie odbędzie się w kameralnej grupie 4 osób. 

Szkolenie to 3 dni intensywnej nauki, praktyki i treningów sensorycznych na najróżniejszych kawach. 

Co więcej, jeśli twoim celem jest:

- zdobycie umiejętności tworzenia blendów kawy,
- nabycie umiejętności profesjonalnej oceny sensorycznej espresso,
- nabycie zdolność rozpoznania charakterystycznych cech sensorycznych espresso uzależnionych od pochodzenia kawy, sposobu jej obróbki czy sposobu jej wypalenia,
- zdobycie wiedzy i umiejętności przewidywania jak pochodzenie ziarna, jego obróbka i styl palenia mogą zmieniać profil sensoryczny espresso,
- nabycie praktycznej wiedzy o wadach i zaletach różnych rodzajów młynków do kawy w oparciu o sensorykę espresso przygotowywanego na różnych młynkach,
- doskonalenie "work flow" w pracy za barem, 
- doskonalenie technik tampingu i dystrybucji kawy, 
- dowiedzieć się jak różne temperatury, ciśnienie i receptury wpływają na sensorykę espresso,
- dowiedzieć się jak pomiary refraktometru odnoszą się do oceny sensorycznej espresso,
- nauczyć się jak oceniać pracę innych baristów i poznać metodologię oceny pracy baristy by robić to podobnie jak sędziowie w trakcie zawodów mistrzostw barista,
- pogłębienie wiedzy na temat mleka, jego składu chemicznego, smaków i obróbki,
- doskonalenie technik latte art, analizy błędów oraz opracowywania sposobów na ich eliminację, 
- zdobycie wysokich umiejętności i technik obsługi klienta w kawiarni, 
- nauka jak radzić sobie z podstawowymi problemami technicznymi ekspresów i młynków ciśnieniowych,
- nauczenie się podstaw zarządzania kawiarnią ...  

... to oznacza, że to szkolenie dla Ciebie :)

Szkolenie będzie przeprowadzone w Katowicach. 

Do dyspozycji będzie:
- ekspres Victoria Arduino Black Eagle Gravimetric - oficjalny ekspres ciśnieniowy Mistrzostw Świata Barista!
- młynek MDJ On Demand - żarna płaskie poziome,
- młynek Fiorenzatto F 71ek - żarna stożkowe,
- młynek ekk43 z żarnami standard i turkish - oficjalny młynek Mistrzostw Świata Barista!
- refraktometr VST x 2 (model 1 i 3 generacji z filtrami)

... i kilka niespodzianek, które szykuję :)

Koszt szkolenia z egzaminem: 2500 zł brutto od osoby.
Zaliczka lub pełna kwota płatna przelewem nie później niż do dnia 13.04.2018.

Czas rwania szkolenia: 
3 dni po 7 godzin plus 30 minut przerwy.

Miejsce:
Katowice, ul. Teatralna 10 - Coffee Support,
Liczba uczestników: 4.

Zapisy proszę kierować na mail: 
walczykiewicz@gmail.com
z tytułem: "Szkolenie Barista Skills Professional data: ......."

SERDECZNIE ZAPRASZAMY :)