Lokalizacja

ul. Teatralna 10,Katowice

2018-04-05T09:30:00+02:00
April 5, 2018, 9:30 a.m.
Warsztaty

Dowiesz się jak stopień mielenia, temperatura wody czy czas parzenia wpływają na smak twojej kawy! Umiejętność modyfikacji tych 3 prostych czynników sprawi, że przygotowanie żadnej kawy nie sprawi Ci już kłopotu.
Nie ważne gdzie będziesz - w domu, w kawiarni czy na biwaku.

Czy możliwe by od razu po takim kursie rozpocząć pracę w kawiarni? Oczywiście, że tak! 

Zapraszamy na szkolenie w Coffee Support i Coffee Proficiency !

Całość odbędzie się w trakcie jednodniowego szkolenia Brewing Skills zgodnego ze scenariuszem szkoleń Coffee Skills Międzynarodowego Stowarzyszenia Kawy Wysokiej Jakości - Specialty Coffee Association

Dla kogo przeznaczony jest poziom podstawowy szkolenia Brewing ?

Dla osób zainteresowanych konkretną i praktyczną wiedzą w danej dyscyplinie kawowej. To świetny sposób, aby uzyskać wstępny pogląd na temat podstawowych umiejętności i wiedzy w dziedzinie sztuki parzenia kawy metodami alternatywnymi! Poziom ten nie wymaga wcześniejszego doświadczenia.

W trakcie szkolenia nauczysz się między innymi:
- jaka jest różnica między stopniem zaparzania kawy, a siłą ekstrakcji, 
- w jaki sposób dobierać ilość kawy w stosunku do wody, żeby dobrze ją zaparzyć ?
- jak kontrolować parametry parzenia kawy takie jak: stopień zmielenia, temperatura czy czas parzenia,
- jak ważna jest woda, którą przygotowujemy kawę ?
- jakie są metody parzenia kawy i jak przygotowywać kawę z wykorzystaniem: dripa, aeropressu i kawiarki ?

KAŻDY UCZESTNIK, który zda egzamin końcowy i chciał by podjąć pracę w kawiarni z kawą wysokiej jakości otrzyma rekomendację do rozmowy kwalifikacyjnej w kawiarni Coffee Synergia dobre miejsce w Katowicach ! 
To naprawdę świetna okazja na to by rozpocząć nową, ekscytującą pracę.

Koszt szkolenia z egzaminem: 700 zł od osoby.
Zaliczka lub pełna kwota płatna przelewem nie później niż do dnia 31.03.2018.

Koszt międzynarodowego certyfikatu SCA: 250 zł od osoby
(wykupienie certyfikatu nie jest obowiązkowe)

Czas trwania szkolenia: 7 godzin plus 30 minut przerwy.

Miejsce:
05.04.2018: Katowice, ul. Teatralna 10 - Coffee Support,
Liczba uczestników: 4 do 6 miejsc.

06.04.2018: Kraków, ul. Aleja 29 Listopada 155c - Coffee Proficiency.
Liczba uczestników: 4 do 6 miejsc.

Zapisy proszę kierować na mail: 
[email protected]eproficiency.com
z tytułem: "Szkolenie Brewing, data: ......."

SERDECZNIE ZAPRASZAMY :)