Lokalizacja

Łucka 18, lok. 5,00-845Warszawa

2019-12-13T18:00:00+01:00
Dec. 13, 2019, 6 p.m.
Warsztaty

◾ CO? Warsztaty
◾ GDZIE? Warszawa, ul. Łucka 18, lok. 5
◾ KIEDY? 13/12/2019
◾ WSTĘP: decydujecie sami
◾ JĘZYK: polski
_____________________________________


Zapraszamy Was na pierwsze kawowe warsztaty w Kawałku. Dowiecie się, jakie czynniki mają wpływ na zaparzenie kawy. Jak modyfikować receptury, żeby kawa smakowała lepiej. Co powie i co przemilczy refraktometr. Skupimy się na jednej metodzie, żeby móc porównywać rezultaty. Ale wiedza jest uniwersalna i pomoże Wam przygotowywać kawę w dowolnym narzędziu.


Ile to kosztuje? Zdecydujecie sami po zajęciach!


Zapisujcie się, mamy tylko 6 miejsc!


➖➖➖
Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/2515741415206292/


Inne Wydarzenia w mieście Warszawa

Najbliższe Wydarzenia

Urodziny
Jan. 23, 2020
Pierwsze urodziny cukru.cafe - cupping z Hard Beans
◾ CO? Urodziny & Cupping ◾ GDZIE? Jelenia Góra, ul. 1 Maja 39-41 ◾ KIEDY? 23/01/2020 ◾ WSTĘP: bezpłatny ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Nawet nie wiemy kiedy się to stało - za kilka dni minie rok otwarcia cukru.cafe! Bez dwóch zdań był to szalony i ciekawy rok w naszym życiu, z którego jasno wynika, że warto wierzyć w to co się robi. Marzyło nam się otwarcie kawiarni, w której każdy znajdzie dla siebie miejsce. Żeby wypić szybką kawę w drodze do pracy, żeby popracować, żeby zjeść dobre ciasto, żeby spotkać się ze znajomymi. W międzyczasie dodaliśmy do listy to, czego sami oczekiwaliśmy: rzemieślnicze piwo, ciepłe przekąski i śniadania - przecież rano też trzeba coś dobrego zjeść. I z kawiarni powstała hybryda w której rano możesz zjeść śniadanie, w ciągu dnia wpaść na lunch, a wieczorem spotkać się przy piwie ze znajomymi. Od samego początku sami pukaliśmy się że w głowę, że takie połączenie wszystkiego nie pasuje... ale tak chcieliśmy! Z okazji naszych urodzin chcieliśmy zaszczepić Wam miłość do pysznej kawy. Zaprosiliśmy ekipę palarni kawy Hard Beans, która spotka się z Wami i opowie o tym jak wypalana jest kawa, którą codziennie pijecie w Cukru.cafe. Odmiany, pochodzenie i jego wpływ na smak, wygląd, proces przygotowania od momentu zbioru po obróbkę i wypalenie. Całe spotkanie i wykład zakończy się cuppingiem przygotowanym przez palarnię kawy Hard Beans Coffee Roasters Po cuppingu zapraszamy wszystkich na urodzinowego tort oraz lampkę Prosecco za Wasze i nasze zdrowie! ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/265325744443321/

Artykuły