Lokalizacja

ulica Warszawska 7,31-155Kraków

2018-03-18T12:00:00+01:00
18 marca 2018 12:00
Warsztaty

Kawa przelewowa czy espresso: Study of an aeropress extraction.

Zapraszamy na warsztaty z parzenia kawy metodą aeropress: 
A study of an aeropress.

Warsztat jest połączony częścią teoretyczno-sensoryczną i praktyką. W części teoretycznej skupimy się na tym, co oznacza poprawna ekstrakcja tą metodą.
Jak poszczególne elementy procesu wpływają na końcowy efekt tego, co dostajemy w kubku. A dzięki zestawowi sensorycznemu Le Nez Du cafe, uczestnicy będą mogli wyostrzyć zmysły aromatyczne.
W części praktycznej będziemy mogli poćwiczyć klasyczne metody parzenia aeropressem, ale tez zgłębimy pytanie, czy aeropress nadaje się do zaparzenia klasycznego espresso, poprzez Fellow "Prismo" (specjalnej końcówce do aeropressa).


Czas trwania warsztatu 3-4 godziny
Koszt : 60 zł/os.
Poziom :dla każdego
Liczba miejsc ograniczona:
Zapisy na maila : alinaduboshyna@gmail.com lub facebook sweet life.

Prowadzenie : Alina Duboshyna - vice mistrz aeropressu, trener sensoryczny, barista.