Lokalizacja

Nowowiejska 1,00-643Warszawa

2018-04-15T10:00:00+02:00
April 15, 2018, 10 a.m.
Warsztaty

Przyjdź i naucz się jak za pomocą Aeropressu, drippera Kalita czy Hario zaparzyć dobrą kawę. Pokażemy i pozwolimy zrozumieć jak samodzielnie dobierać parametry zaparzania: grubość mielenia, temperaturę wody, czas ekstrakcji oraz stosunek ilości kawy do ilości wody. Nie podamy Wam idealnej receptury na kawę, tylko pokażemy jak ją samodzielnie stworzyć! 


Podczas krótkiej części teoretycznej omówimy najważniejsze aspekty parzenia. Następnie w części praktycznej każdy z uczestników będzie pod naszym okiem przygotowywał kawy, szlifując receptury.


Celem szkolenia jest, aby każdy z uczestników potrafił rozróżnić różne poziomy ekstrakcji kawy i poprzez operowanie odpowiednimi parametrami potrafił wyekstrahować pełnię smaku i aromatu z każdego typu ziaren, niezależnie od metody parzenia.

Czas trwania: 90 minut
Koszt: 70 zł
Zapisy na [email protected]