Lokalizacja

Wojska Polskiego 83,91-755Łódź

2020-01-20T09:00:00+01:00
Jan. 20, 2020, 9 a.m.
Szkolenie

◾ CO? Szkolenie
◾ GDZIE? kawiarnia „Owoce i Warzywa” w Centrum Dialogu (ul. Wojska Polskiego 83, Łódź)
◾ KIEDY? 20-21/01/2020
◾ WSTĘP: 1099 zł
◾ JĘZYK: polski
_____________________________________


To szkolenie jest dla wszystkich, którzy chcą w krótkim czasie zdobyć jak najwięcej wiedzy i umiejętności potrzebnych do profesjonalnej pracy z kawą. Jest też doskonałą okazją do sprawdzenia się w roli baristy i poczucia klimatu pracy w kawiarni.


Na program szkolenia składa się 5 podstawowych modułów:


● Wiedza o kawie + współczesne trendy kawowe
● Podstawy sensoryczne
● Obsługa profesjonalnego ekspresu + prawidłowe przygotowanie espresso
● Kawy mleczne + latte art
● Alternatywne metody parzenia kawy


➖➖➖
Szczegóły na wydarzeniu: https://uniwersytetkawy.pl/sklep/szkolenia/kompletny-kurs-baristyczny


Najbliższe Wydarzenia

Urodziny
Jan. 23, 2020
Pierwsze urodziny cukru.cafe - cupping z Hard Beans
◾ CO? Urodziny & Cupping ◾ GDZIE? Jelenia Góra, ul. 1 Maja 39-41 ◾ KIEDY? 23/01/2020 ◾ WSTĘP: bezpłatny ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Nawet nie wiemy kiedy się to stało - za kilka dni minie rok otwarcia cukru.cafe! Bez dwóch zdań był to szalony i ciekawy rok w naszym życiu, z którego jasno wynika, że warto wierzyć w to co się robi. Marzyło nam się otwarcie kawiarni, w której każdy znajdzie dla siebie miejsce. Żeby wypić szybką kawę w drodze do pracy, żeby popracować, żeby zjeść dobre ciasto, żeby spotkać się ze znajomymi. W międzyczasie dodaliśmy do listy to, czego sami oczekiwaliśmy: rzemieślnicze piwo, ciepłe przekąski i śniadania - przecież rano też trzeba coś dobrego zjeść. I z kawiarni powstała hybryda w której rano możesz zjeść śniadanie, w ciągu dnia wpaść na lunch, a wieczorem spotkać się przy piwie ze znajomymi. Od samego początku sami pukaliśmy się że w głowę, że takie połączenie wszystkiego nie pasuje... ale tak chcieliśmy! Z okazji naszych urodzin chcieliśmy zaszczepić Wam miłość do pysznej kawy. Zaprosiliśmy ekipę palarni kawy Hard Beans, która spotka się z Wami i opowie o tym jak wypalana jest kawa, którą codziennie pijecie w Cukru.cafe. Odmiany, pochodzenie i jego wpływ na smak, wygląd, proces przygotowania od momentu zbioru po obróbkę i wypalenie. Całe spotkanie i wykład zakończy się cuppingiem przygotowanym przez palarnię kawy Hard Beans Coffee Roasters Po cuppingu zapraszamy wszystkich na urodzinowego tort oraz lampkę Prosecco za Wasze i nasze zdrowie! ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/265325744443321/

Artykuły