Lokalizacja

Prymasa Tysiąclecia 81a,02-242Warszawa

2020-01-18T09:00:00+01:00
Jan. 18, 2020, 9 a.m.
Kurs

◾ CO? Kurs
◾ GDZIE? Prymasa Tysiąclecia 81 a lok 16, 02-242 Warszawa
◾ KIEDY? 18/01/2020
◾ WSTĘP: 500 zł / 900 zł
◾ JĘZYK: polski
_____________________________________


W programie m.in.:
- historia kawy
- droga kawy od plantacji do filiżanki
- parametry / przygotowanie poprawnego espresso
- prawidłowa eksploatacja sprzętu
- prawidłowa organizacja miejsca pracy
- ustawianie młynka / wpływ grubości mielenia na smak kawy
- spienianie mleka
- cappuccino - poprawne przygotowanie
- latte art - free pour (serce)


Liczba miejsc ograniczona 😎


Na zakończenie kursu przeprowadzamy egzamin pisemny oraz praktyczny. Po ich zaliczeniu uczestnicy otrzymują certyfikat pozytywnego ukończenia kursu.


miejsce: Warszawska Szkoła Baristów
al. Prymasa Tysiąclecia 81A, paw. 16


trenerzy: Magdalena Głowacka / Viktor Petrakovskyi (Serio.coffee spot)


➖➖➖
Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/429249898028084/


Inne Wydarzenia w mieście Warszawa

Najbliższe Wydarzenia

Urodziny
Jan. 23, 2020
Pierwsze urodziny cukru.cafe - cupping z Hard Beans
◾ CO? Urodziny & Cupping ◾ GDZIE? Jelenia Góra, ul. 1 Maja 39-41 ◾ KIEDY? 23/01/2020 ◾ WSTĘP: bezpłatny ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Nawet nie wiemy kiedy się to stało - za kilka dni minie rok otwarcia cukru.cafe! Bez dwóch zdań był to szalony i ciekawy rok w naszym życiu, z którego jasno wynika, że warto wierzyć w to co się robi. Marzyło nam się otwarcie kawiarni, w której każdy znajdzie dla siebie miejsce. Żeby wypić szybką kawę w drodze do pracy, żeby popracować, żeby zjeść dobre ciasto, żeby spotkać się ze znajomymi. W międzyczasie dodaliśmy do listy to, czego sami oczekiwaliśmy: rzemieślnicze piwo, ciepłe przekąski i śniadania - przecież rano też trzeba coś dobrego zjeść. I z kawiarni powstała hybryda w której rano możesz zjeść śniadanie, w ciągu dnia wpaść na lunch, a wieczorem spotkać się przy piwie ze znajomymi. Od samego początku sami pukaliśmy się że w głowę, że takie połączenie wszystkiego nie pasuje... ale tak chcieliśmy! Z okazji naszych urodzin chcieliśmy zaszczepić Wam miłość do pysznej kawy. Zaprosiliśmy ekipę palarni kawy Hard Beans, która spotka się z Wami i opowie o tym jak wypalana jest kawa, którą codziennie pijecie w Cukru.cafe. Odmiany, pochodzenie i jego wpływ na smak, wygląd, proces przygotowania od momentu zbioru po obróbkę i wypalenie. Całe spotkanie i wykład zakończy się cuppingiem przygotowanym przez palarnię kawy Hard Beans Coffee Roasters Po cuppingu zapraszamy wszystkich na urodzinowego tort oraz lampkę Prosecco za Wasze i nasze zdrowie! ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/265325744443321/

Artykuły