Lokalizacja

10 Lutego 16,Gdynia

2019-12-19T10:00:00+01:00
Dec. 19, 2019, 10 a.m.
Warsztaty

◾ CO? Warsztaty
◾ GDZIE? Gdynia, 10 Lutego 16
◾ KIEDY? 19/12/2019
◾ WSTĘP: €300
◾ JĘZYK: polski
_____________________________________


Zapraszamy na warsztaty z podstaw wypalania kawy prowadzone przez Jespera Alstrupa z CoffeeMind.


Jednodniowe warsztaty prowadzone będa z wykorzystaniem nowoczesnych, fluidalnych samplerów IKAWA.


Aby przybliżyć Państwu dokładną tematykę warsztatu oddajmy głos Jesperowi z firmy CoffeeMind:


,,Wypalanie kawy często postrzegane jest jako złożony proces wymagający wieloletniego doświadczenia oraz wiedzy tajemnej znanej tylko dla wybranych Mistrzów.
Nie jest to do końca prawda!


Roasting potrafi być również mniej skomplikowany i sprawiać radość! Sampler IKAWA ułatwia proces wypału, dając jednocześnie duże możliwości działania.


W CoffeeMind od wielu lat prowadzimy naukowe badania dotyczące wypalania kawy. Część zdobytej przez nas wiedzy można również przełożyć na działanie IKAWY. Chcielibyśmy się ją z Wami podzielić."


Podczas warsztatów będzie można poznać najbardziej istotne teoretyczne zagadnienia roastingu oraz praktycznie zastosować zdobytą wiedzę podczas wypalania ziarna pod okiem trenera CoffeeMind.


Program warsztatów:


- podstawy teoretyczne roastingu: piec, palnik, transfer ciepła,
- badania CoffeeMind: wpływ roastingu na sensorykę, najbardziej istotne czynniki wpływające na rozwój profilu flavour kawy podczas wypału,
- przygotowanie własnego profilu palenia i śledzenie efektów, używanie aplikacji IKAWA,
- DOs & DON’Ts,
- wpływ zmian profilu palenia na sensorykę wypalonego ziarna.
- cupping rezultatów różnych profili palenia

Dla kogo?
Warsztaty Coffee Mind IKAWA skierowane są do osób na różnym poziomie zaawansowania.


Początkujący otrzymują solidne podstawy teoretyczne i praktyczne, aby lepiej rozumieć proces wypalania kawy.


Dla osób bardziej zaawansowanych będzie to możliwość poznania innego punktu widzenia na używanie IKAWY podczas planowania procesu produkcji oraz przygotowywania sampli.


Warsztaty odbędą się w grupie od 8 do 10 osób. Na jedną parę przypadać będzie jeden sapler IKAWA.


Cena: 300 euro


Zgłoszenia: [email protected]
➖➖➖
Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/411003032940336/


Inne Wydarzenia w mieście Gdynia

Warsztaty
Dec. 19, 2019
Podstawy roastingu - warsztaty z CoffeeMind
◾ CO? Warsztaty ◾ GDZIE? Gdynia, 10 Lutego 16 ◾ KIEDY? 19/12/2019 ◾ WSTĘP: €300 ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Zapraszamy na warsztaty z podstaw wypalania kawy prowadzone przez Jespera Alstrupa z CoffeeMind. Jednodniowe warsztaty prowadzone będa z wykorzystaniem nowoczesnych, fluidalnych samplerów IKAWA. Aby przybliżyć Państwu dokładną tematykę warsztatu oddajmy głos Jesperowi z firmy CoffeeMind: ,,Wypalanie kawy często postrzegane jest jako złożony proces wymagający wieloletniego doświadczenia oraz wiedzy tajemnej znanej tylko dla wybranych Mistrzów. Nie jest to do końca prawda! Roasting potrafi być również mniej skomplikowany i sprawiać radość! Sampler IKAWA ułatwia proces wypału, dając jednocześnie duże możliwości działania. W CoffeeMind od wielu lat prowadzimy naukowe badania dotyczące wypalania kawy. Część zdobytej przez nas wiedzy można również przełożyć na działanie IKAWY. Chcielibyśmy się ją z Wami podzielić." Podczas warsztatów będzie można poznać najbardziej istotne teoretyczne zagadnienia roastingu oraz praktycznie zastosować zdobytą wiedzę podczas wypalania ziarna pod okiem trenera CoffeeMind. Program warsztatów: - podstawy teoretyczne roastingu: piec, palnik, transfer ciepła, - badania CoffeeMind: wpływ roastingu na sensorykę, najbardziej istotne czynniki wpływające na rozwój profilu flavour kawy podczas wypału, - przygotowanie własnego profilu palenia i śledzenie efektów, używanie aplikacji IKAWA, - DOs & DON’Ts, - wpływ zmian profilu palenia na sensorykę wypalonego ziarna. - cupping rezultatów różnych profili palenia Dla kogo? Warsztaty Coffee Mind IKAWA skierowane są do osób na różnym poziomie zaawansowania. Początkujący otrzymują solidne podstawy teoretyczne i praktyczne, aby lepiej rozumieć proces wypalania kawy. Dla osób bardziej zaawansowanych będzie to możliwość poznania innego punktu widzenia na używanie IKAWY podczas planowania procesu produkcji oraz przygotowywania sampli. Warsztaty odbędą się w grupie od 8 do 10 osób. Na jedną parę przypadać będzie jeden sapler IKAWA. Cena: 300 euro Zgłoszenia: [email protected] ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/411003032940336/
Szkolenie
Dec. 17, 2019
CoffeeMind Sensory Performance. Nowa formuła!
◾ CO? Kurs ◾ GDZIE? Gdynia, ul. 10 Lutego 16 ◾ KIEDY? 17-18/12/2019 ◾ WSTĘP: €700 netto ◾ JĘZYK: angielski _____________________________________ [ENG below] Kurs Sensory Performance został stworzony, aby skutecznie podnieść umiejętności sensoryczne każdego uczestnika w jedynie 6 tygodni! Szkolenie to dwudniowe spotkanie weryfikujące zdolności sensoryczne poprzez tzw. „screening testy” oraz sześciotygodniowa sesja e-learningu w domu lub w środowisku pracy. Dla kogo przeznaczony jest kurs? Jeśli pracujesz z kawą lub innym produktem spożywczym, wiesz, jak ważna jest twoja wrażliwość na smak i zapach, szczególnie w kontekście zapewnienia jakości. Badania dowiodły, że możemy poprawić wrażliwość naszych zmysłów poprzez trening. Tak samo jak możemy ćwiczyć, aby stać się szybszym biegaczem, możemy również trenować, aby stać się lepszym sensorykiem kawy! Wymagania wstępne i certyfikacja: - Doświadczenie sensoryczne nie jest wymagane, - Kurs zawiera kluczowe informacje umożliwiające uzyskanie certyfikatu, - Kurs nie jest częścią programu Coffee Skills - Sensory Skills SCA. KURS ODBYWAĆ SIĘ BĘDZIE W JĘZYKU ANGIELSKIM, jednak organizatorzy - firma Coffee Support i Bero Polska będą służyć pomocą w symultanicznym tłumaczeniu wszystkiego, co będzie się odbywać w czasie spotkania. ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/728174371029301/ _____________________________________ ◾ WHAT? Training ◾ WHERE? Gdynia, 10 Lutego 16 ◾ WHEN? 17-18/12/2019 ◾ ENTRANCE FEE: €700 net ◾ LANGUAGE: english _____________________________________ Our sensory performance course is a two-day course + six weeks sensory training process designed to improve your sensory skills! Sign up if you want to become better, and would like to know more about your sense of taste and smell. As for example if you want to be sure that you can distinguish between bitter and acidic, recognise umami, detect black currant or green apple, or get to know your sensitivity to bitterness. In other words if you want to feel more confident when tasting coffee and trust your own sense of smell and taste, this course is for you. The course consists of a sensory skills assessment day, a training and knowledge day and thereafter six weeks of online training proved to improve the sensory performance of coffee tasters. You just have to get online and follow the training instructions with your own sensory-kit with props! You receive a small training kit with ingredients and instructions on how to prepare solutions of the five basic tastes. You will also receive aroma samples to train your sense of smell and a list of ideas on how to train alongside the online training. After the two-day course we will provide you with an online training program that encourage you to start a journey to improve your sense of taste and smell through a sensory and cognitive training program. Lecturer: JESPER ALSTRUP Coffee Mind Sensory Scientist / coffee Roasting specialist / researcher ➖➖➖ Find out more on Facebook event: https://www.facebook.com/events/728174371029301/

Najbliższe Wydarzenia


Artykuły