Wydarzenia

Spotkanie
March 15, 2021
Warszawscy Parzyciele
◾ CO? Spotkanie ◾ GDZIE? Warszawa ◾ KIEDY? 15/03/2021 ◾ WSTĘP: szczegóły na wydarzeniu poniżej ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ To my, #WarszawscyParzyciele. Codziennie w krwiobieg naszego miasta wlewamy hektolitry kawy. Budzimy, poprawiamy humor, dodajemy energii, pozwalamy odpocząć czy spokojnie porozmawiać. Nadchodzi wiosna a wraz z nią słońce i okazja do spacerów. Z tą myślą przygotowaliśmy dla Was coś wyjątkowego - limitowaną edycję kawy Warszawskich Parzycieli, którą będzie można wypić i kupić jej ziarna w każdej z naszych kawiarni. Każdy z nas przygotuje ją nieco inaczej, a Wy będziecie mogli sami sprawdzić jak na smak kawy wpływa woda, sprzęt i ręka baristy. Ci z Was, którzy zbiorą komplet stempelków od Warszawskich Parzycieli będą mogli odebrać darmową kawę. Zatem na spacer! Warszawscy Parzyciele to wspólny pomysł 5 warszawskich kawiarni. Chcieliśmy zrobić coś, co będzie znakiem naszego zjednoczenia podczas ciężkich czasów dla gastronomii. Łączymy siły, bo wierzmy, że w grupie jest siła. Jednocześnie mamy ogromną potrzebę dzielenia się dobrem, dlatego 10% zysku ze sprzedaży paczek przekażemy do zaprzyjaźnionego serwisu komputerowego, który naprawia i nieodpłatnie przekazuje komputery potrzebujący dzieciakom zmuszonym do zdalnej nauki. Gdzie nas znajdziecie? @kawiarniakawalek -> Łucka 18 @typika.polska -> Kolejowa 47 @relax_na_wilczej -> Wilcza 17 @relax_cafe_bar -> Złota 8a (Pasaż Wiecha) @nancyleecafe -> Grochowska 282 Dziękujemy @unroasted.coffee za zielone ziarno oraz @rafandcocoffee za wypalenie kawy! ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/261329775525437/
Open Day
March 13, 2021
DZIEŃ Otwarty 13.03.2021
◾ CO? Dzień otwarty ◾ GDZIE? Sopot, ul. Tadeusza Kościuszki 66A ◾ KIEDY? 13/03/2021 ◾ WSTĘP: bezpłatny ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Uhu, uhu idą goście, drzwi otwórzcie się na oścież! 🎼🎹🥁 Tak brzmiało intro albumu Tajemnicza Księga Prolog i tak też brzmi hasło przewodnie Drzwi Otwartych w naszym artystyczno-tropikalnym coworkingu w Sopocie 🌊 Dnia 13 marca (SOBOTA 🌟) będzie wielkie wydarzenie! Chcemy Was tego dnia miło ugościć, stworzyć przestrzeń do spotkania sę, zapoznania z Projektową, a także wymienić się kontaktami i pomysłami na przyszłość 🌲 Będziecie mogli: - poznać ludzi i wymienić z nimi zajawki 💫 - zobaczyć jak wygląda nasze niespotykane wnętrze oraz jego adaptacyjne możliwości 👌 - umówić się na dni testowe przestrzeni coworkingowej 👨‍💻👩‍💻 - dogadać cenę i umówić wynajem na event, koncert, live, nagrywkę, sesję, szkolenia, wykłady itp 👩‍💼🧑‍💼 - odetchnąć chwilę od szumu i hałasu w dobrym gronie rozkminionych ludzi 👩‍🌾👨‍🍳👨‍🚀🧙🧞‍♀️💁‍♀️🙅‍♂️💃🕺 Jako gosodarze zapewniamy Wam miły czas, smaczny poczęstunek, pyszne kawy i oczywiście herbatki. To wszystko będzie się działo 13 marca od południa 🌤 do wieczora 🙌*** Będziemy na Was czekać, zapraszamy 🤝, będzie fajnie! 😊 Pozdrawiamy, Zespół Projektowej - Marta, Jędrzej, Konrad, coworkersi oraz friendsi *** Ze względu na pandemię COVID - 19 i dla wspólnego dobra zapewniamy środki do dezynfekcji, a także uwzględniamy maksymalną możliwą ilość osób w naszej przestrzeni 🤷. 🙂 Do zobaczenia! ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/3810788468986789/
Warsztaty
March 11, 2021
Kawa Przelewowa - Warsztaty 11.03.2021
◾ CO? Warsztaty ◾ GDZIE? Warszawa, ul. Elektoralna 11 ◾ KIEDY? 11/03/2021 ◾ WSTĘP: 80 zł ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Wracamy do naszych warsztatów! Na pierwszy ogień: KAWA PRZELEWOWA Zapraszamy na kolejną odsłonę forumowych warsztatów, które tym razem dotyczyć będą zaparzania kaw metodami przelewowymi. Przyjdź i naucz się jak za pomocą Aeropressu, drippera Kalita czy Hario zaparzyć dobrą kawę. Pokażemy i pozwolimy zrozumieć jak samodzielnie dobierać parametry zaparzania: grubość mielenia, temperaturę wody, czas ekstrakcji oraz stosunek ilości kawy do ilości wody. Nie podamy Wam idealnej receptury na kawę, tylko pokażemy jak ją samodzielnie stworzyć! Podczas krótkiej części teoretycznej omówimy najważniejsze aspekty parzenia. Następnie w części praktycznej każdy z uczestników będzie pod naszym okiem przygotowywał kawy, szlifując receptury. Celem szkolenia jest, aby każdy z uczestników potrafił rozróżnić różne poziomy ekstrakcji kawy i poprzez operowanie odpowiednimi parametrami potrafił wyekstrahować pełnię smaku i aromatu z każdego typu ziaren, niezależnie od metody parzenia. Warsztaty poprowadzone będą zgodnie z obostrzeniami. Maksymalna liczba uczestników to 6 osób. Czas trwania: 90 minut Koszt: 80 zł Zapisy: najszybciej: kup bilet na: https://forum.coffee/sklep/p/przelew lub tradycyjnie i trochę wolniej, zapisz się przez maila - [email protected] i zapłać na miejscu w dniu warsztatów ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/332288108200096/
Warsztaty
March 4, 2021
Kawa Smak Aromat - warsztaty 04.03.2021
◾ CO? Warsztaty ◾ GDZIE? Warszawa, ul. Elektoralna 11 ◾ KIEDY? 04/03/2021 ◾ WSTĘP: 80 zł ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ KAWA, SMAK, AROMAT Nasze warsztaty to przede wszystkim przyjemne doświadczenie smakowe. Celem jest luźne wprowadzenie w szerokie spektrum smaków i aromatów występujących w kawie. Podczas pierwszej części uczestnicy zapoznają się z aromatami i smakami często wystepującymi w kawie. Będziemy bazować na owocach, warzywach oraz innych produktach, których nuty możemy odnależć w filiżance kawy. W drugiej części sprawdzimy naszą zdolność rozróżniania smaków w oparciu o test na odczynnikach wodnych. Następnie przeprowadzimy degustację kaw różniących się pod względem pochodzenia, typu botanicznego i metody obróbki. Zamierzonym efektem warsztatów jest zapoznanie się z różnorodnoscią smaków i aromatów w kawie, oraz określenie własnych preferencji smakowych. Bez znajomości skomplikowanych wzorów chemicznych czy budowy komórkowej kubka smakowego. W rezultacie każdy uczestnik będzie swobodnie poruszał się w ofercie kaw palarni oraz kawiarni, świadomie dokonując najlepszego dla siebie wyboru. Warsztaty poprowadzone będą zgodnie z obostrzeniami. Maksymalna liczba uczestników to 6 osób. czas trwania: 90 minut koszt: 80 złotych Zapisy: najszybciej: kup bilet na: https://forum.coffee/sklep/p/smak lub tradycyjnie i trochę wolniej, zapisz się przez maila - [email protected] i zapłać na miejscu w dniu warsztatów Zapraszamy! ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/215777543578293/
Warsztaty
Feb. 24, 2021
Kawa Przelewowa - Warsztaty 24.02.2021
◾ CO? Warsztaty ◾ GDZIE? Warszawa, ul. Elektoralna 11 ◾ KIEDY? 24/02/2021 ◾ WSTĘP: 80 zł ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Wracamy do naszych warsztatów! Na pierwszy ogień: KAWA PRZELEWOWA Zapraszamy na kolejną odsłonę forumowych warsztatów, które tym razem dotyczyć będą zaparzania kaw metodami przelewowymi. Przyjdź i naucz się jak za pomocą Aeropressu, drippera Kalita czy Hario zaparzyć dobrą kawę. Pokażemy i pozwolimy zrozumieć jak samodzielnie dobierać parametry zaparzania: grubość mielenia, temperaturę wody, czas ekstrakcji oraz stosunek ilości kawy do ilości wody. Nie podamy Wam idealnej receptury na kawę, tylko pokażemy jak ją samodzielnie stworzyć! Podczas krótkiej części teoretycznej omówimy najważniejsze aspekty parzenia. Następnie w części praktycznej każdy z uczestników będzie pod naszym okiem przygotowywał kawy, szlifując receptury. Celem szkolenia jest, aby każdy z uczestników potrafił rozróżnić różne poziomy ekstrakcji kawy i poprzez operowanie odpowiednimi parametrami potrafił wyekstrahować pełnię smaku i aromatu z każdego typu ziaren, niezależnie od metody parzenia. Warsztaty poprowadzone będą zgodnie z obostrzeniami. Maksymalna liczba uczestników to 6 osób. Czas trwania: 90 minut Koszt: 80 zł Zapisy: najszybciej: kup bilet na: https://forum.coffee/sklep/p/przelew lub tradycyjnie i trochę wolniej, zapisz się przez maila - [email protected] i zapłać na miejscu w dniu warsztatów ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/254726352778995/

Najbliższe Wydarzenia


Artykuły